Nya hot

Vi bestämde oss för att ta en annan risk nu när vi ändå var utanför lägenheten. Vi behövde nya kläder. När vi kom ut ur matbutiken så märkte vi flera mörka rökpelare, vi tog inte någon större notis av dem än att de fanns där. Vi hittade ett apotek på vägen till en klädbutik, vi genomsökte apoteket grundligt och även där hittade vi döda människor. Vi letade igenom de dödas fickor och hittade mest pengar, ännu fler idioter som riskerade sina liv för pengar nu under invasionen, man kunde bli trött för mindre. Vi tog bara mediciner vi kände till, huvudvärkstabletter och annat. Vi gick försiktigt genom staden där döda människor och djur låg bredvid varandra med flugor av okänt antal.

 

När vi närmade oss den butik vi skulle få våra nya kläder ifrån så började vi höra ett nytt ljud. Påminde oss lite om ljudet man beskrev att tinnitus lät som. Varje steg vi tog så blev ljudet högre. Vi kom fram runt en husknut som tillhörde ett café och såg flera människor hålla sig om huvudet medan blod rann ur ögon, öron, näsa och mun. De darrade innan de hostade upp en stor mängd blod och sedan blev liggande i den pöl de hade bildat under sig, det fanns inget vi kunde göra för dem.

 

Vi kände hur huvudet började värka så vi gick tillbaka och huvudvärken lättade ju längre bort från oljudet vi kom. Vi drog en slutsats att om vi hörde det ljudet igen så skulle vi gå åt andra hållet som den här gången. Vi lyckades innan solen var på väg ner att hitta en annan klädbutik, även om vi var tvungna att vända om igen för det där ljudet, vilket vi båda trodde hade räddat våra liv.

 

Inne i en butik så letade vi snabbt och effektivt fram nya kläder och bytte om, nya underkläder och nya sockor gjorde underverk tyckte jag. Vi tog med nytt ombyte och lämnade våra gamla och slitna kläder där. Det enda som hade gjort det hela bättre hade varit ifall vi hade kunnat tvätta av oss all smuts också. Fast det var väl ändå att kräva för mycket av vår tur.

 

Vi letade oss tillbaka till våran lägenhet och stötte på ett hot vi inte hade haft en tanke på att vi skulle kunna möta. Andra människor med sina skjutvapen riktade mot oss, när vi stod där så hörde vi även svagt hur det oljudet som vi trodde hade dödat de där människorna innan. Vi hade verkligen ett stort problem den här gången.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0